
عادل فردوسی پور یکی از چهره های معروف رسانهای و ورزشی در ایران است. او بیشتر به عنوان مجری و تهیهکننده برنامه تلویزیونی «نود» شناخته می شود که به تحلیل و بررسی فوتبال و رویدادهای ورزشی می پرداخت. در این نوشته وب سایت بایرن مونیخ شما را با عادل فردوسی پور ، آشنا خواهد کرد، همراه ما بمانید.
نام | عادل فردوسی پور |
---|---|
تولد | 11 مهر 1353 |
پدر | علی فردوسی پور |
تحصیلات | دکترای مدیریت رسانه |
قد | 189سانتیمتر |
وزن | 80 کیلوگرم |
ملیت | ایرانی |
پیشه | گزارشگر فوتبال، روزنامه نگار ورزشی، تهیه کننده، مجری تلویزیون، صدا پیشه، مترجم، مدرس دانشگاه |
سالهای فعالیت | 1372 – اکنون |
تیم ملی | پرتغال |
بیوگرافی عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور در شهر یزد به دنیا آمد، اما در تهران بزرگ شد. او از دوران کودکی علاقه زیادی به فوتبال و زبان انگلیسی داشت. در دوران نوجوانی، مهارت بالایی در زبان انگلیسی پیدا کرد که بعدها نقش مهمی در فعالیتهای حرفهای او ایفا کرد.
عادل فردوسی پور کیست
نام کامل : عادل فردوسی پور
متولد : 11 مهر 1353 ( 50 سال)
محل تولد : یزد، ایران
عادل فردوسی پور چه کسی هست
فردوسی پور ، روزنامهنگار، مترجم، مدرس دانشگاه، تهیهکننده، مجری تلویزیونی و گزارشگر فوتبال اهل ایران است. او بیشتر به خاطر مجری گری و تهیه برنامه تلویزیونی محبوب “نود” در شبکه ۳ سیما شناخته می شود که در طول تقریباً دو دهه طرفداران زیادی پیدا کرد.
ملیت عادل فردوسی پور
ملیت عادل فردوسی پور ایرانی است.
اصالت عادل فردوسی پور
فردوسی پور اصالتا اهل شهر رفسنجان در استان کرمان است.
قد عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور قد
قد عادل فردوسی پور 1.89 متر هست.
وزن عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور وزن
وزن عادل فردوسی پور 80 کیلوگرم هست.
سن عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور سن
عادل فردوسی پور متولد 11 مهر 1353 میباشد و هم اکنون 50 سال سن دارد.
عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور در میان شخصیتهای تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گستردهای برخوردار است و عناوینی مانند «بهترین گزارشگر فوتبال»، «بهترین مجری» و «بهترین چهره تلویزیونی» را از جشنوارههای مختلف دریافت کرده است. او در کنار تهیه و اجرای برنامههای فوتبالی در تلویزیون و فضای مجازی، آثاری را نیز ترجمه کرده و از مدرسان زبان انگلیسی در دانشگاه صنعتی شریف است. مجلهٔ نیوزویک در مقالهای او را نوزدهمین مرد قدرتمند سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران نامید.
بچگی عادل فردوسی پور
او دوران ابتدایی را در مدرسهٔ ذوقی به پایان برد و با وجود اینکه علاقه ی بسیاری به فوتبال داشت، عادل فردوسی پور دوران راهنمایی را در مدرسه طالقانی سپری کرد و چهار سال دبیرستان را در مدرسه البرز گذراند و با معدل 18 دیپلم دریافت کرد.
کودکی عادل فردوسی پور
او از تحصیل فاصله نگرفت و دیپلمش را با معدل عالی از دبیرستان البرز دریافت کرد. در نهایت، در رشتهٔ مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف قبول شد و تحصیلاتش را در همان رشته و دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد پی گرفت. او در دانشگاه صنعتی شریف، درس زبان تخصصی صنایع را آموزش میدهد.
نوجوانی عادل فردوسی پور
او فعالیتهای رسانهایاش را در سال ۱۳۷۲ با خبرنگاری در روزنامه ابرار ورزشی به مدیریت اردشیر لارودی شروع کرد. فردوسی پور در آن موقع، دانشجوی سال سوم دورهٔ کارشناسی بوده و در بخش ترجمه کردن اخبار فوتبال خارجی فعالیت میکرد. او بعد از موفقیت در آزمون گزارشگری صدا و سیما، مدتی از روزنامهنگاری فاصله گرفت و برای نشریه ورلد ساکر چند یادداشت به نگارش درآورد.
زندگینامه عادل فردوسی پور
زندگی عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور زندگی نامه
با ورود به دانشگاه شریف در رشته مهندسی صنایع، توانست یادگیری زبان انگلیسی را نیز ادامه دهد و در سال سوم دانشگاه انگلیسی را بخوبی فرا بگیرد. عادل فردوسی پور تحصیل را در دانشگاه شریف تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته صنایع ادامه داد و در همان دانشگاه به تدریس زبان تخصصی مشغول شد.عادل فردوسی پور فوتبال را دوست دارد و خوب نیز بازی می کند. شعر دوست نیز هست و با سپهری میانه ای دارد.
تحصیلات عادل فردوسی
وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف گذراند و در مقطع کارشناسی ارشد، در همان دانشگاه، گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی را ادامه داد. بعدها، به عنوان استاد دانشگاه صنعتی شریف در زمینه زبان انگلیسی و روزنامهنگاری ورزشی فعالیت کرد.
خانواده عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور و خانواده
خانواده او علاقهای به فوتبال نداشتند. در این رابطه، فردوسیپور اظهار کرده است: “پذیرش این مساله که من به فوتبال علاقه دارم برای خانوادهام بسیار سخت بود. با خواهش و تمنا، پدرم چندین بار مرا به استادیوم برد، اما آنها هیچ علاقهای به فوتبال نداشتند.
مادر عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور خانواده
او اولین فرزند خانواده است و یک خواهر به نام مرجان و یک برادر به نام امیر دارد. او در دوران کودکی یادآوریهایی از فریب دادن خواهر و برادرش برای انجام وظایف خانگی مثل شستن ظرفها دارد.
عادل فردوسی پور بیوگرافی
او فعالیتهای رسانهایاش را در سال ۱۳۷۲ با خبرنگاری در روزنامه ابرار ورزشی به مدیریت اردشیر لارودی شروع کرد. فردوسی پور در آن موقع، دانشجوی سال سوم دورهٔ کارشناسی بوده و در بخش ترجمه کردن اخبار فوتبال خارجی فعالیت میکرد. او بعد از موفقیت در آزمون گزارشگری صدا و سیما، مدتی از روزنامهنگاری فاصله گرفت و برای نشریه ورلد ساکر چند یادداشت به نگارش درآورد.
زندگی شخصی عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، مجری و گزارشگر معروف ایرانی، نخستین فرزند خانواده است و یک خواهر و یک برادر کوچکتر از خود دارد. پدر او مهندس برق بوده و به صورت اصل از رفسنجان در استان کرمان میباشد. جزئیات زیادی درباره مادر عادل موجود نیست. نام خواهرش مرجان و نام برادرش امیر میباشد.
همسر عادل فردوسی پور
اخبار گوناگونی درباره ازدواج و شریک زندگی او منتشر میشود، اما او در یکی از گفتگوهایش بیان کرده: فوتبال همهی زندگی من است و همسرم نیز این مسئله را قبول کرده است.
عادل فردوسی پور و همسرش
با وجود اینکه ادعا میشود همسرش اهل شمال است، اما تا به حال هیچ عکسی منتشر نشده و بعضی وبسایتها با سوءاستفاده از عکس های هوادارانش، اطلاعات نادرستی را منتشر میکنند.
مرجان محتشم عادل فردوسی پور
«اصلاً فوتبال تمام زندگی منه.» همسر عادل فردوسیپور از وضعیت راضی است: «او بهطور کامل قبول کرده که با چه کسی زندگی خواهد کرد. من وظیفهام را انجام میدهم و این برایم بسیار مهم است. هر چیزی که پیش بیاد من باید بازی فوتبالم رو تماشا کنم. همه میدانند وقتی که بازی فوتبال را تماشا میکنم، نباید مزاحم من شوند.
ازدواج عادل فردوسی پور
اخباری درباره جدایی او از همسرش انتشار پیدا کرده که نه تایید و نه رد شده است، اما شایعه ازدواج او با مرجان محتشم بازیگر نیز به گوش رسیده که صحت ندارد.
ثروت عادل فردوسی پور
در منابع رسمی اطلاعات دقیقی درباره ثروت عادل فردوسیپور موجود نیست. با این حال، او بهعنوان یک خبرنگار، مجری، مترجم و استاد دانشگاه، درآمد قابلتوجهی از مشاغل حرفهای خود کسب میکند. علاوه بر فعالیت در برنامههای تلویزیونی، تدریس در دانشگاه صنعتی شریف و ترجمه و چاپ کتابهای ورزشی نیز به عنوان منابع درآمدی او به حساب میآیند.
دستمزد عادل فردوسی پور
بهعنوان نمونه، در سال ۱۳۸۹، عادل فردوسیپور بابت هر یک دقیقه تولید برنامه نود مبلغ شصت و دو هزار تومان دریافت میکرد که با در نظر گرفتن تایم برنامه، این مبلغ به تقریباً نه میلیون و ششصد هزار تومان برای هر برنامه میرسید.
سرمایه عادل فردوسی پور
سال ۱۳۹۲، آقای رویانیان، مدیر آن زمان باشگاه پرسپولیس، اعلام کرد که حقوق سالانه عادل فردوسیپور بین چهل تا پنجاه میلیارد تومان تخمین زده میشود.
خانه های عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور، مجری و گزارشگر معروف تلویزیون، در گذشته در منطقه قدس تهران زندگی کرده است. در دی ماه ۱۳۸۷، پس از برگشت از برنامه نود، متوجه شد که دزدان در غیاب او به خانهاش وارد شده و اموال وی را به سرقت بردهاند.
خانه ی عادل فردوسی پور در تهران
یک سایت ورزشی به بررسی داراییهای فردوسیپور پرداخته و مدعی شده که او با وجود داشتن درآمدهای مشخص از سازمانهای مختلف، دارای داراییهای بسیار زیاد و خانهای مجلل در تهران است. در سال ۱۳۹۲، چندین منبع خبری به منزلی به ارزش پانزده میلیارد تومان که به عادل فردوسیپور تعلق دارد، اشاره کردهاند.
ماشین عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، مجری و گزارشگر معروف تلویزیون، در گذشته با انواع خودروها مشاهده شده است. یکی از اتومبیلهایی که عکسهای او بر روی آن گرفته شده، زانتیا میباشد. علاوه بر زانتیا، او با خودروهای دیگری مانند هیوندای الانترا و تویوتا کمری نیز مشاهده شده است.
ماشین های عادل فردوسی پور
در سال ۱۳۹۳، اتومبیل تازه هیوندا النترا از عادل فردوسیپور در ورزشگاه آزادی دیده شد که به نظر میآمد برای او باشد.
دادگاه عادل فردوسی پور
دل فردوسیپور، مجری و گزارشگر معروف ورزش، در گذشته با چالشها و حاشیههای گوناگونی روبهرو شده است. یکی از این جنجالها، اتهاماتی بود که در سالهای اخیر به او نسبت داده شد. طبق گزارشها، فردوسیپور به خاطر پرونده فساد در فوتبال به دادگاه فراخوانده شد و به عنوان شاهد در این پرونده حضور داشت.
عادل فردوسی پور و حبس
در ادامه ی بررسی پرونده ی فساد فوتبال، عادل فردوسی، رضا جاودانی و هیوا یوسفی با عنوان مطلع به دادگاه فرا خوانده شدند. تحقیقات درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در مسابقه فوتبال نشان داد که خدادافشاریان بعد از انجام تحقیق ها و بازجوییهای فنی با تأمین وثیقه از زندان آزاد گردید و پرونده او و دیگر متهمان همچنان در دست رسیدگی است. وی به موجب دستورات قضایی ممنوعالخروج میباشد.
عادل فردوسی پور علی دایی
در آخرین بازی ایران در جام جهانی، عادل فردوسی پور جملهای گفت: “خداحافظ علی دایی؛ خداحافظ جام جهانی.” مسائل شروع شدند. موقعی که دایی سرمربی سایپا بود، او به طور تلویحی برنامه نود و مجری آن، عادل فردوسیپور را به این متهم ساخت که نمیخواهند ما قهرمان شویم. عادل در مورد دایی اظهار می کند که او بر این باور است که تمامی افراد با او به دشمنی هستند، مگر این که خلاف این موضوع ثابت گردد.
عادل فردوسی پور کارلوس پویول
عادل فردوسیپور در سال ۱۳۹۷ کارلوس پویول، بازیکن پیشین تیم ملی اسپانیا و باشگاه بارسلونا، را به ویژهبرنامه جام جهانی ۲۰۱۸ به نام بیستهجده دعوت نمود. پویول که قرار بود در مورد بازی دوم ایران و اسپانیا در این رقابت صحبت کند، به تهران آمده بود تا در این برنامه شرکت کند، اما صدا و سیما اجازه حضور او را در برنامه بیستهجده نداد.
کارلوس پویول عادل فردوسی پور
عدم صدور مجوز برای حضور وی توسط مدیران صدا و سیما، شایعات مختلفی را در مورد علت این اتفاق به وجود آورد. برخی هزینه حضور پویول در این برنامه را دلیل این موضوع عنوان کردند. پیش از این، حضور لوئیز فیگو در برنامه نود نیز شایعاتی مبنی بر هزینه ۵۰۰ میلیونی او را به دنبال داشت و برخی از این مبلغ انتقاد کردند که فردوسیپور در برنامه نود به این حواشی با انکار این عدد، هزینه حضور فیگو را مرتبط با اسپانسر برنامه دانسته و اظهار کرده بود.
عادل فردوسی پور ممنوع الکاری
انتظار مخاطبان و طرفداران این بود که برنامه نود طبق روال هر هفته در زمان مقرر پخش شود، اما این اتفاق رخ نداد. سرانجام، دلایل رسمی مبنی بر رفتار غیرحرفهای مجری و تهیهکننده برنامه و تداوم اقدامات غیرمعمول او طی مصاحبههای اخیر، بهطور قطعی بهعنوان دلیل عدم پخش اعلام شد. با این وجود، تحلیلها حاکی از آن بود که ریشه ماجرا در اختلافات شخصی و مدیریتی بین علی فروغی و عادل فردوسیپور نهفته است.
ممنوع الکاری عادل فردوسی پور
رسانهها در تاریخ بیست و سوم مهرماه سال 1397 اعلام کردند که به علت پخش زنده بازی ملی اسپانیا و انگلستان، برنامه 90 پخش نخواهد شد، اما برخی دیگر از رسانهها گزارش کردند که دلیل عدم پخش این برنامه، وجود اختلاف بین مدیریت شبکه 3 و عادل فردوسی پور است .
ممنوع الکاری فردوسی پور
در اسفند ۱۳۹۷، تنها سه ساعت پیش از پخش آخرین قسمت برنامه نود در همان سال، شبکه سه اجازه پخش آن را صادر نکرد. مدتی بعد، محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما، اعلام کرد که برنامه نود با ساختاری جدید و تیمی دیگر در سال آینده بازخواهد گشت. کنار گذاشتن عادل فردوسیپور واکنشهای گستردهای را در میان مخاطبان و چهرههای سرشناس برانگیخت. افرادی مانند علی دایی، پرویز پرستویی، حبیب رضایی، پیمان معادی، پیمان قاسمخانی و امیرمهدی ژوله از جمله کسانی بودند که نسبت به این تصمیم اعتراض خود را ابراز کردند.
عادل فردوسی پور فوتبال ایران
فردوسیپور فوتبال را بیش از یک ورزش، یک پدیده اجتماعی و فرهنگی میداند که میتواند افراد را به هم نزدیک کرده و حتی تغییرات اجتماعی ایجاد کند. او باور دارد که فوتبال به دلیل شور و هیجان ذاتی خود توانسته است در سراسر جهان زبان مشترکی برای مردم ایجاد کند. از دیدگاه او، فوتبال ایران نیاز به اصلاحات ساختاری جدی و حمایت بیشتر دارد.
فوتبال ایران عادل فردوسی پور
به اعتقاد فردوسیپور، مشکلات مدیریتی، مالی و زیرساختی مهمترین چالش های فوتبال ایران هستند. او تاکید دارد که برای ارتقاء سطح فوتبال کشور باید به آموزش مربیان و بازیکنان توجه بیشتری شود و برنامهریزی های بلندمدت صورت گیرد. همچنین او از فوتبال به عنوان ابزاری برای اتحاد و همبستگی در جامعه یاد میکند.
بازیکن مورد علاقه عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور در دوره های مختلف فوتبالی خود به بازیکنان زیادی علاقه داشته است. از میان لیورپولی های معروف، ایان راش، جان بارنز، رابی فاولر و لوئیس سوارز همیشه برای او الهام بخش بودهاند. علاوه بر بازیکنان لیورپولی، علاقهمندی او به اسطوره های جهانی مانند دیگو مارادونا، روبرتو باجو، مارکو فان باستن، زینالدین زیدان و لیونل مسی نیز نشان دهنده عشق عمیق او به فوتبال و بازیکنان با استعداد است.
عادل فردوسی پور سرقت منزل
در دی ماه ۱۳۸۷ و در حین پخش زنده برنامه نود، خبر سرقت از منزل فردوسیپور منتشر شد. او پس از اطلاع، سریع به خانه بازگشت اما وقتی مطمئن شد مدارک مهمش دست نخورده باقی مانده، دوباره به استودیو برگشت و کارش را ادامه داد. این حادثه، نمونه ای از تعهد حرفهای و روحیه مقاوم فردوسیپور است. او حتی در شرایط دشوار نیز اولویت را به مسئولیت حرفهای خود داده است، هرچند این ماجرا ها احتمالاً باعث نگرانی خانوادهاش شده است.
عادل فردوسی پور اعتراض 1401
عادل فردوسیپور در تجمع اعتراضی سال ۱۴۰۱ همراه با دانشجویان حضور یافت و برای دانشجویان دانشگاه شریف سخنرانی کرد. او که استاد دانشگاه صنعتی شریف است، اظهار داشت که جای دانشجو در زندان نیست و تأکید کرد که همه مردم ایران خواهان آزادی بیقیدوشرط دانشجویان بازداشتی هستند. وی این درخواست را حداقلی دانست که نه تنها به دانشگاه شریف، بلکه به تمامی دانشگاهها مربوط میشود.
عادل فردوسی پور امیر قلعه نوعی
در برنامه تلویزیونی «نود»، عادل فردوسیپور و امیر قلعهنویی، سرمربی تیم استقلال، درگیری لفظی شدیدی داشتند. این درگیری زمانی آغاز شد که فردوسیپور از قلعهنویی دربارهٔ مسائل مختلف فوتبال سوالاتی مطرح کرد و قلعهنویی به این سوالات واکنش تندی نشان داد. در ادامه، هر دو طرف به شدت به یکدیگر حمله کردند و این مکالمه به یکی از جنجالیترین لحظات تاریخ تلویزیون ایران تبدیل شد.
شهرت عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور شهرت خود را مدیون اجرای برنامه تلویزیونی نود است که از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۸ به مدت بیش از ۲۰ سال در تلویزیون ایران پخش میشد. این برنامه یکی از پرطرفدارترین برنامههای ورزشی در تاریخ تلویزیون ایران بود. او با اجرای این برنامه، که به تحلیل مسابقات فوتبال و بررسی مسائل ورزشی میپرداخت، محبوبیت زیادی در میان مردم پیدا کرد. برنامه نود به دلیل نقدهای شجاعانه و پرداختن به مسائل جنجالی فوتبال ایران، مخاطبان زیادی جذب کرد.
تمرین عادل فردوسی پور
تنیس روی میز (پینگپنگ): عادل فردوسیپور در مرداد ۱۴۰۱ با نوشاد و نیما عالمیان، قهرمانهای تنیس روی میز کشور، در آکادمی ورزش انقلاب فدراسیون تنیس روی میز تمرین داشت. این تمرین به عنوان بخشی از اردوی آمادگی برای شرکت در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی قونیه انجام شد.
فوتبال: او در گروه رسانه ورزش مشغول به کار است و در تمرینها و بازیهای این تیم شرکت می کند. در یکی از تمرین ها، عادل فردوسی پور گلی زیبا به ثبت رساند که جلب توجه کرد.
خداحافظی عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، مجری و گزارشگر معروف تلویزیون ایران، بعد از سالها فعالیت در رسانه ملی، در اسفندماه ۱۴۰۲ بهطور رسمی از صداوسیما بازنشسته گردید و همکاریهای خود با این سازمان را به پایان رساند. در آخرین شب پخش برنامهٔ «نود»، عادل فردوسیپور با تیتراژی ۹۰ ثانیهای بهطور رسمی از تلویزیون وداع کرد.
علی کریمی و عادل فردوسی پور
در سالهای گذشته، عادل فردوسیپور و علی کریمی در برنامه ۹۰ با یکدیگر دچار درگیری لفظی شدند که جنجالهای زیاد ی به همراه داشت. این درگیری به دلیل اختلاف نظرها و انتقادات متقابل میان آنها بود
جنجال عادل فردوسی پور
عادل در زمان دریافت تندیس جایزه مردمی بهترین برنامه و بهترین تهیهکننده برنامه ترکیبی در جشنواره جام جم، از مشکلات ناحق یک سال اخیر که توسط صدا و سیما به او و برنامه 90 تحمیل شده سخن گفت و افزود که دشوارترین سال کاریاش را در صدا و سیما پشت سر گذاشته است. به محض اینکه برنامه فوتبال 90 به عنوان «بهترین برنامه تلویزیونی جشنواره ی جام جم» انتخاب شد، او را کنار گذاشتند و در اسفند 1397 فقط سه ساعت قبل از پخش آخرین قسمت برنامه 90 در آن سال، این برنامه مجوز پخش شدن را از شبکه 3 سیما دریافت نکرد.
قدرت سیاسی ورزش عادل فردوسی پور
هفته نامه نیوزیک عادل را به عنوان 19 امین فرد تأثیرگذار معروف در ایران معرفی کرده و مجله ورلد ساکر به دلیل فعالیتهای حرفهای عادل، او را جان ماتسن ایران نامیده است.
سقوط هواپیما عادل فردوسی پور
یکی از خیالات مرگ او سقوط با هواپیماست … او تمایل دارد با هواپیما سقوط کند و به یک صخره سخت برخورد کند و این سقوط بیشتر از یک دقیقه تا رسیدن به صخره طول نگیرد و ترجیح می دهد که عزیزانش نیز در کنار او باشند.
عادل فردوسی پور علی پروین
از گذشته با عادل فردوسی پور مشکل داشته، جمله “عادل را دوست دارم ولی برنامههایش را نه!” در دهه هفتاد، صحبتهای پروین بر سر زبانها بود. اما امروزه ارتباطی خوب میان این دو وجود دارد. در مهر ماه ۱۴۰۲، عادل فردوسیپور به عیادت علی پروین در بیمارستان رفت و حدود ۴۰ دقیقه با او گفتگو کرد. همچنین، در یکی از قسمتهای برنامه «نود»، عادل فردوسیپور با شوخی به ماجرای آمبولانس و علی پروین اشاره کرد که واکنشهایی را به همراه داشت.
تخلف رانندگی عادل فردوسی پور
انتشار عکس تخلف رانندگی عادل فردوسی پور، مجری برنامه 90، برای او مشکلساز گردید. او قصد داشت برای گزارشگری بازی ایران و چین در تاریخ 8 فروردین 1396 در ورزشگاه آزادی برود. با مسدود بودن مسیرها مواجه میشود و به گفته خودش یک تخلف ملو مرتکب میشود و ناچار میگردد با احتیاط در لاین مخالف ورزشگاه و اتوبان به شکل ورود ممنوع حرکت کند.
عادل فردوسی پور تخلف رانندگی
او در توضیح تخلف رانندگی مِلو نیز بیان کرد: ناچار شدم از لاین مخالف ورزشگاه و دوربرگردان اتوبان به صورت ورود ممنوع عبور کنم، ولی با احتیاط بسیاری این کار را کردم ولی امیدوارم دیگر نیازی به انجام چنین تخلفی نباشد. عکسی که از من منتشر شده است، مربوط به زمانی است که داشتم برای پلیس راهنمایی و رانندگی توضیح میدادم چرا این خلاف رانندگی را مرتکب شدم.
بدل رونالدو و عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، مجری و گزارشگر معروف ورزشی ایران، در مقاطعی با بدل ایرانی کریستیانو رونالدو، رضا علیرضالو (معروف به رضا کریس)، دیدار داشته است. این دیدارها در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازتاب یافتهاند. رضا علیرضالو، به دلیل شباهت ظاهریاش به کریستیانو رونالدو، به عنوان بدل ایرانی این بازیکن شناخته میشود و با افراد مشهور متعددی عکس گرفته است.
مهدوی کیا و عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، مجری و گزارشگر مشهور ورزشی، و مهدی مهدویکیا، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران، در برنامههای گوناگونی با هم همکاری و بحث کردهاند. یکی از این برنامهها، ویژهبرنامه یورو در فوتبال ۳۶۰ بوده که در آن، مهدویکیا به عنوان مهمان شرکت داشت و درباره مباحث مختلفی از جمله الگوهای فوتبالی گفتگو کرد.
مهدوی کیا فردوسی پور
در این برنامه، مهدویکیا از توماس مولر، ستاره تیم ملی آلمان، تمجید کرد و او را به عنوان نمونهای برای ورزشکاران جوان مطرح نمود. او بیان کرد که مولر با وجود عدم داشتن تکنیک عالی، با کوشش و سخت کوشی توانسته به دستاوردهای بزرگی برسد. در یکی از بخشهای برنامه نود نیز مهدویکیا به همراهی حضور داشت و درباره پاسهای طلایی علی دایی در بازیهای مهم تیم ملی ایران گفتگو کرد.
رامبد جوان و عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور در خندوانه
در تیرماه ۱۴۰۳ به عنوان مهمان ویژه در برنامه یورو ۲۰۲۴ در فوتبال ۳۶۰ که عادل فردوسیپور و محمد بحرانی آن را ارائه میدادند، حضور داشت. در این برنامه، رامبد جوان در مورد موضوعات گوناگونی مانند عدم پخش برنامه «خندوانه» گفتگو کرد و گفت: «تلویزیون متعلق به ماست؛ مدتی است که در اختیار عدهای خاص قرار دارد و باید به زودی آن را پس بگیریم.»
تئاتر عادل فردوسی پور
عادل در سال هشتاد و چهار با تیم اجرایی نمایش «فنز» که محمد رحمانیان نویسندگی و کارگردانی آن را بر عهده داشت، همکاری کرد. او در این نمایش صدای یک گزارشگر فوتبال را به عهده داشت. فردوسیپور چندین سری از بازیهای فوتبال حرفهای تکاملی و فیفا را به زبان فارسی با همکاری بخش خصوصی گزارش کرده است.
محمد نوری و عادل فردوسی پور
رسانه مرتبط با عادل فردوسیپور یک ویدیو از جدال پیتسو موسیمانه، سرمربی استقلال، با مامور حمل کنند برانکارد در ورزشگاه شهر قدس منتشر کرد که حاشیه های بسیاری برای مربی آبی پوش ها به همراه داشت.
مایلی کهن عادل فردوسی پور
یکی از رویدادهای جالب برنامه نود هنگامی بود که محمد مایلی کهن به این برنامه آمد. او در شروع گفتگوهایش عادل فردوسی پور، مجری و تهیه کننده برنامه نود را آقا «کیروشی پور» نامید و چندین بار نیز از این عنوان بهره برد. مایلی کهن که به نظر میرسد از این برنامه ناراضی بود، وقتی وارد برنامه شد، بدون توجه به اینکه در برنامه زنده ۹۰ قرار دارد، تندترین انتقادها را به فردوسی پور وارد کرد.
عکس پروفایل عادل فردوسی پور
عکس عادل فردوسی پور
عکس فردوسی پور
عکس ماشین های عادل فردوسی پور
عکس پروفایل عادل فردوسی پور
عکس های عادل فردوسی پور
عکس عادل فردوسی پور
عکس جذاب عادل فردوسی پور
والپیپر عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور والپیپر
والپیپر عادل فردوسی پور فوتبالی 2025
والپیپر عادل فردوسی پور برای کامپیوتر
wallpaper adel ferdosipour
wallpaper hd Adel Ferdosipour
wallpaper Adel Ferdosipour
wallpaper for phone Adel Ferdosipour
wallpaper for laptop Adel Ferdosipour
wallpaper 4k Adel Ferdosipour
شبکه های اجتماعی عادل فردوسی پور
پیج اینستاگرام عادل فردوسی پور
فیسبوک عادل فردوسی پور
توییتر عادل فردوسی پور
- آدرس پیج عادل فردوسی پور در شبکه اجتماعی اینستاگرام: adelferdosipourfan@
- آدرس پیج عادل فردوسی پور در شبکه اجتماعی توییتر: Adelferdosipour@
- آدرس پیج عادل فردوسی پور در شبکه اجتماعی فیسبوک: Adel F
اطلاعات زندگی حرفه ای عادل فردوسی پور
فردوسیپور از سال ۱۹۹۲ به عنوان خبرنگار ورزشی کار رسانهای خود را شروع کرد و بعدها به گزارشگر فوتبال در تلویزیون تبدیل گردید. سبک خاص و بازتابهای صادقانه او به سرعت توجه مخاطبان ایرانی را جلب کرد. در سال ۱۹۹۹، او برنامه “نود” را آغاز کرد که تبدیل به یکی از پربینندهترین برنامههای تلویزیونی ایران شد و هر هفته میلیونها بیننده را جذب کرد.
زندگی کاری عادل فردوسی پور
علاوه بر “نود”، او برنامه “فوتبال ۱۲۰” را نیز تهیه و ارائه کرده و در پروژههای رسانهای متنوعی از جمله مجله لیگ قهرمانان اروپا نیز نقش داشته است.
فعالیت های عادل فردوسی پور
فردوسیپور تحصیلات خود را در رشتهٔ مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد و در مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شد. در دوران دانشجویی، فعالیتهای رسانهای خود را با روزنامهنگاری در روزنامهٔ «ابرار ورزشی» آغاز کرد و بهعنوان مترجم و نویسندهٔ ورزشی فعالیت داشت.
زندگی ورزشی عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، علاوه بر فعالیتهای ورزشی و رسانهای خود، به تنیس روی میز (پینگپنگ) نیز علاقه دارد و در فرصتهای مختلف با چهرههای مشهور به رقابت میپردازد.
تنیس عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور در مرداد ۱۴۰۱ با نوشاد و نیما عالمیان، قهرمانهای تنیس روی میز کشور، در آکادمی ورزش انقلاب فدراسیون تنیس روی میز تمرین داشت. این تمرین به عنوان بخشی از اردوی آمادگی برای شرکت در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی قونیه انجام شد.
زندگی فوتبالی عادل فردوسی پور
او در گروه رسانه ورزش مشغول به کار است و در تمرینها و بازیهای این تیم شرکت میکند. در یکی از تمرینها، عادل فردوسیپور گلی زیبا به ثبت رساند که جلب توجه کرد.
زندگی حرفه ای عادل فردوسی پور
عادل فردوسیپور، گزارشگر و مجری محبوب فوتبال، از سال ۱۳۷۸ با برنامهٔ «نود» در شبکهٔ سه سیما به شهرت رسید و تا سال ۱۳۹۷ به اجرای این برنامه پرداخت. سپس برنامه فوتبال 120 را ساخت و پس از توقف برنامهٔ «نود»، او فعالیتهای خود را در حوزههای دیگر ادامه داد و در حال حاضر برنامهٔ «فوتبال ۳۶۰» را در فضای مجازی تهیه و اجرا میکند.در مورد بازگشت به تلویزیون، فردوسیپور اظهار داشته است که پیشنهادهایی برای بازگشت به صدا و سیما داشته، اما به دلیل پایبندی به اصول خود، این پیشنهادها را نپذیرفته است. او تأکید کرده که تمام تمرکزش روی برنامهای است که خودش ساخته و دوست دارد در همین مسیر ادامه دهد.
عادل فردوسی پور نود
عادل فردوسیپور، گزارشگر، مجری و تهیهکنندهٔ مطرح ورزشی ایرانی، بیشتر به خاطر برنامه نود (۹۰) شناخته میشود. این برنامه که از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۷ از شبکه سه سیما پخش میشد، به بررسی مسابقات لیگ برتر ایران و حواشی فوتبال کشور میپرداخت.
نود فردوسی پور
در سال ۱۳۹۷، پس از تغییرات مدیریتی در صداوسیما، اختلافاتی بین فردوسیپور و مدیر جدید شبکه سه (علی فروغی) شکل گرفت که در نهایت منجر به حذف برنامه نود و کنار گذاشتن فردوسیپور از اجرا شد.
روزنامه نگاری عادل فردوسی پور
فردوسیپور فعالیت حرفهای خود را در رسانههای ورزشی از روزنامهی ابرار ورزشی آغاز کرد. او در این روزنامه به عنوان خبرنگار و مترجم اخبار بینالمللی فوتبال فعالیت داشت.
فردوسی پور روزنامه نگاری
تسلط او به زبان انگلیسی و دانش گستردهاش از فوتبال جهان، باعث شد که مقالات و گزارشهایش مورد توجه قرار بگیرد.
عادل فردوسی پور روزنامه نگاری
پس از موفقیت در مطبوعات، او به تلویزیون راه یافت و در دههی ۷۰ با گزارشگری فوتبال در شبکه سه، محبوبیت زیادی کسب کرد. نقطهی عطف حرفهی او، راهاندازی و اجرای برنامهی ۹۰ بود که نزدیک به دو دهه مهمترین برنامهی فوتبالی تلویزیون ایران محسوب میشد.
عادل فردوسی پور فوتبال 360
«فوتبال ۳۶۰» یک رسانه ورزشی جامع است که زیر نظر عادل فردوسیپور و تیم برنامههای «۹۰» و «۱۲۰» فعالیت میکند. این رسانه شامل وبسایت، اپلیکیشن موبایل، پادکستها و صفحات رسمی در شبکههای اجتماعی است. هدف اصلی «فوتبال ۳۶۰» ارائه تجربهای متفاوت و جذاب از دنیای فوتبال برای علاقهمندان است.
عادل فردوسی پور فوتبال 120
فوتبال ۱۲۰ اولین برنامه تخصصی بررسی فوتبال اروپا در تاریخ صدا و سیما بود که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ با اجرای حمید محمدی و محمدحسین میثاقی و به تهیه کنندگی عادل فردوسی پور از شبکه ورزش پخش شد.
تدریس در دانشگاه عادل فردوسی پور
عادل مدرس دانشگاه صنعتی شریف است و دروس مرتبط با مهندسی صنایع و زبان تخصصی را تدریس میکند.
عادل فردوسی پور استاد دانشگاه
عادل فردوسیپور علاوه بر فعالیت در رسانه، به تدریس در دانشگاه صنعتی شریف نیز مشغول است. او درس زبان تخصصی رشته صنایع را تدریس میکند و در میان دانشجویان به دلیل دانش گسترده و شخصیت صمیمیاش محبوبیت ویژهای دارد.
عادل فردوسی پور مستند ورزشی
او در تولید مستندهای فوتبالی و برنامههایی مثل کلاسیکو و برنده باش نیز نقش داشته است.
عادل فردوسی پور داوری
علاوه بر اجرا، در مراسمهای مختلف ورزشی بهعنوان داور یا تحلیلگر حضور داشته است. فردوسیپور همچنان یکی از چهرههای تأثیرگذار ورزشی در ایران است، حتی با وجود محدودیتهایی که برای حضورش در تلویزیون ایجاد شده است.
عادل فردوسی پور گزارشگری
فردوسی پور جام جهانی ۲۰۰۲، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ را در تلویزیون ایران به صورت زنده گزارش کرد. در جام جهانی ۲۰۰۶ فردوسی پور به کشور آلمان اعزام شد تا اولین جام جهانی را از نزدیک تجربه کند.
گزارشگری عادل فردوسی پور
او بیشتر بازیهای ایران را در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ گزارش کرد و تیم ملی ایران در بازی با بحرین با گزارش این گزارشگر، صعود به جام جهانی را جشن گرفت.
گزارشگری فردوسی پور
او علاوه بر اینکه هر سه دیدار ایران در آن تورنمنت را گزارش کرد، حدود ۱۰ بازی دیگر هم از ورزشگاههای آلمان برای میلیونها بیننده ایرانی با صدای خود روی آنتن برد.
گزارشگری لیگ قهرمانان فردوسی پور
پس از حدود ۲ سال دوری از گزارشگری، بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ بین پرسپولیس و اولسان هیوندای را انجام داد. این اولین گزارش رسم او پس از برکناری از صدا و سیما بود.
عادل فردوسی پور ترجمه کتاب
عادل فردوسیپور علاوه بر گزارشگری، در حوزه ترجمه کتابهای ورزشی نیز فعالیت دارد. برخی از ترجمههای او عبارتاند از:
- فوتبال علیه دشمن – سایمون کوپر
- فوتبال و جنگ – فرانکلین فوئر
- پیپ گواردیولا؛ پیروزی به سبک متفاوت – گیِم بالاگه
- هنر شفاف اندیشیدن – رولف دوبلی
عادل فردوسی پور ترجمه
ترجمههای دیگر فردوسیپور در حوزه روانشناسی شامل آثار نویسنده مشهور، رولف دوبلی، میشود. او کتاب هنر شفاف اندیشیدن را که یکی از پرفروشترین آثار روانشناسی زندگی فردی در سالهای اخیر بود، ترجمه و منتشر کرد. این کتاب در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب توسط غرفه نشر چشمه رونمایی شد و با استقبال فراوان، به پرفروشترین کتاب این انتشارات تبدیل گردید.
ترجمه عادل فردوسی پور
اثر دیگر او، هنر خوب زندگی کردن، در سال ۱۳۹۷ توسط فردوسیپور ترجمه و منتشر شد و پرمخاطبترین کتاب ترجمهشده او محسوب میشود. در سال ۱۳۹۹، کتاب پیگیر اخبار نباشید نیز توسط او ترجمه شد. این اثر که درباره مضرات پیگیری اخبار است، همانند ترجمههای قبلی از آثار رولف دوبلی بود. استقبال گسترده مردم از این کتابها باعث شد که بسیاری از آنها چندین مرتبه تجدید چاپ شوند.
عادل فردوسی پور کاپیتانی تیم
عادل فردوسیپور عضوی از تیمی است که از خبرنگاران، عکاسان و گزارشگران ورزشی تشکیل شده است. تیم فوتبال رسانه ورزش، به مدت هفت سال، با هدف برگزاری بازیهای خیریه و نمادین در مناسبتهای مختلف شکل گرفته است و عادل فردوسیپور از همان ابتدا همراه این گروه بوده است.
کاپیتان فردوسی پور
او که با شماره 10 در زمین بازی میکند، کاپیتان تیم نیز هست و در سفرهای شهرستانی این تیم همواره جزو چهرههای مورد توجه به شمار میرود.
آثار عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور آثار
سال | برنامه | سمت | پخش |
---|---|---|---|
1378-1397 | نود | تهیه کننده، مجری | شیکه سه |
1380-1397 | فوتبال برتر | گزارشگر فوتبال | شبکه سه |
1381-1397 | گزارش ورزشی | گزارشگر فوتبال | شبکه سه |
1392-1402 | فوتبال 120 | تهیه کننده، گوینده | شبکه ورزش |
1393 | بیست چهارده | تهیه کننده، مجری | شبکه سه |
1397 | بیست هجده | تهیه کننده، مجری | شبکه سه |
1397 | لذت فوتبال | گزارشگر فوتبال | شبکه ورزش |
1397-اکنون | مجله لیگ قهرمانان اروپا | تهیه کننده، گوینده | شبکه ورزش ،فیلیمو |
آثار اینترنتی عادل فردوسی پور
سال | برنامه | سمت | پخش کننده |
---|---|---|---|
1395 | هت تریک | تهیه کننده، مجری | تلویریون اینترنتی آیو |
1398 | کلاسیکو | تهیه کننده | کافه بازار، فیلیمو، نماوا |
1398 | رویا ها فیلم رسمی جام جهانی 2018 | گوینده | فیلیمو، نماوا |
1398 | دیگو مارادونا | گزارشگر فوتبال | فیلیمو |
1399 | روز بازی: درون بارسلونا | گوینده | فیلیمو |
1399 | وعده کلوپ | گوینده | فیلیمو |
1399 | شکست ناپذیران | گوینده | فیلیمو |
1399 | یک شب در تورین | دوبلور | فیلیمو |
1400- اکنون | فوتبال 360 | تهیه کننده، مجری، سردبیر | وبگاه و اپلیکیشن فوتبال 360 |
افتخارات عادل فردوسی پور
- چندین بار برنده جایزه بهترین مجری ورزشی از جشنوارههای مختلف
- انتخاب بهعنوان چهره برتر تلویزیونی توسط مردم
- برنده جایزه کتاب سال ورزشی برای ترجمه کتاب “فوتبال علیه دشمن”
جوایز عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور جوایز
- جایزه بهترین گزارشگر و مجری فوتبال ایران: فصل 1387–1388
- برترین گزارشگر ورزشی سال از دیدگاه مجله سروش: 1389
- ستاره سال رسانه ملی به انتخاب مجله سروش: 1389
- جایزه بهترین مجری ورزشی سال از سومین جشنواره تلویزیونی جام جم: ۱۳۹۲
- جایزه بهترین برنامهٔ ورزشی از جشنواره تلویزیونی جام جم سوم به برنامه نود: 1392
- مرد سال در بخش بهترین مجری تلویزیونی از برنامه ویژه سه ستاره: 1394
- تندیس برترین چهره تلویزیونی سال از پانزدهمین مراسم سینمایی حافظ: 1394
- بهترین گزارشگر ورزشی لیگ برتر ایران: فصل 1394–1395
- دریافت جایزه بهترین گوینده ورزشی سال از جشنواره دهم بینالمللی فیلمهای ورزشی: 1395
- جایزه بهترین تولیدکننده برنامه ترکیبی سال از پنجمین دوره جشنواره تلویزیونی جام جم: 1397
- تندیس بهترین شخصیت تلویزیونی سال از نوزدهمین جشنواره سینمایی حافظ: 1398
- جایزه خاص ناصر حجازی (اولین جایزه ناصر حجازی): 1398
- جایزه «دستاورد فارغالتحصیلان» توسط انجمن دانشگاه صنعتی شریف (سوتا): 1399
عادل فردوسی پور گزارشگر فوتبال
یکی از نقد های اصلی به فردوسیپور لحن صریح و بی پرده او در نقد مسائل مختلف است. برخی معتقدند که این لحن گاهی باعث ایجاد تنش های غیر ضروری میشود. همچنین سیاست های برنامه سازی او، به ویژه در انتخاب سوژه ها و نحوه پردازش آن ها، مورد انتقاد قرار گرفته است.
عادل فردوسی پور گزارشگر
از دیگر انتقادات میتوان به عدم پیروی از برخی قوانین رسانه ای و نحوه برخورد با مهمانان برنامه اشاره کرد. برخی بر این باورند که فردوسیپور در مواقعی حساسیت های لازم را در نظر نگرفته و این امر باعث شده تا نظرات منفی نسبت به او شکل بگیرد. با این حال، او همچنان یکی از محبوب ترین و تاثیرگذار ترین شخصیت های ورزشی ایران است
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
محمد کریمی سپاهانشخصیت بردلی بارکولابارسلونا جرارد پیکه